Våra tjänster

Ultraljud

Ultraljud kan vara ett viktigt diagnostiskt hjälpmedel vid till exempel livmoderinflammation, dräktighet och mycket annat.

Tandvård

Vi har en tandavdelning på kliniken med tandrönten och modern ultraljudsteknik för tandstensborttagning. Vi extirperar även tänder om det skulle behövas. Efter rengöringen poleras tänderna för bästa resultat.

Röntgen

Vår röntgen är ett värdefullt redskap om vi behöver vidare diagnostisering. Vi tar även bilder på höfter och armbågar som skickas till Svenska Kennelklubben för bedömning.

Kirurgi

Vi utför många olika slags ingrepp. Vanligast är kastreringar och tumörborttagningar men vi utför även större bukingrepp. Vi har modern och säker narkosutrustning och kan söva allt från stora hundar till små marsvin.

Mottagning

På kliniken finns poliklinik (allmänmottagning) där vi undersöker ditt djur eller utför behandlingar.

Akut vård

Vi tar emot akuta patienter varje dag under våra öppettider. För akutbesök ringer du och bokar tid via receptionen. Vid nödsituation kan du komma oanmäld. Om du fått en akuttid hos oss kan väntetiden bli betydligt längre än vid ett ordinarie besök, ibland flera timmar.

Vanliga frågor

Vi har en transparant prissättning. Du kan alltid be om en prisuppgift från oss inför ditt besök.  I vissa fall är det dock innan besöket svårt att tala om vad ditt veterinärbesök kommer att kosta. Detta för att vi på telefon inte alltid kan förutsäga vad veterinären kommer att behöva göra vid besöket. När du träffat veterinären och hen har undersökt djuret kommer ni tillsammans att gå igenom olika alternativ för diagnostik eller behandling, och då får du ta ställning till vad det kostar.
Vi har en akutavgift på 750kr för alla våra akutbesök. Utöver det betalar du 20% av totalkostnaden i jourtillägg. Beroende på vilken typ av akutärende som är anledningen för besöket så kan priset för besöket variera mycket
Hos oss gäller betalning på plats i samband med besöket. Vi accepterar kort och Swish men är kontantfria. För dig som önskar att delbetala ditt besök går det att ansöka om lån hos Human finans, vilket vi kan hjälpa till med vid besöket. Om du direktreglerar besöket betalar du inget i anslutning till besöket, utan vi skickar hela summan till ditt försäkringsbolag. De gör sedan en bedömning av vilka kostnader som försäkringen går in och täcker, och då de betalat sin del skickar vi en faktura på resterande belopp.

Vid bokat besök för borttagning av tandsten hos oss ingår alltid en fullständig undersökning av munhåla och tänder. Vi röntgar och undersöker djuret under narkos innan vi med ultraljud avlägsnar tandsten. Priset för denna behandling ligger på 3500kr för hund och 3000kr för katt. Dock kan kostnad för till exempel blodprov inför narkos eller annat tillkomma i samband med tandvårdsbesöket, men detta får du information om i samband med att du bokar besöket. Efter bedömning av munhälsan, om det till exempel finns tänder som behöver dras ut, vet vi mer om vad priset för hela besöket kommer att bli. Det går alltså inte att ge en exakt prisuppgift för tandvård före tandröntgen och undersökning.

För dig som så önskar kan vi ringa upp och informera om vilka åtgärder vi anser nödvändiga, och vad priset kommer att bli, efter att vi röntgat och undersökt ditt djur, men innan vi börjat med åtgärden. Vi har satt ett tak på 17 000kr för tandvård, vilket innebär att kostnaderna för tandvård (exl. eventuella andra åtgärder i samband med besöket) aldrig kommer att överstiga 17 000kr.

Om vi konstaterar att vi saknar möjlighet att kunna utföra den diagnostik eller ge den vård som ditt djur behöver remitterar vi det vidare. Ibland behövs vård på djursjukhus eftersom vi stänger kl 17, och ibland krävs mer avancerad utrustning än vad vi har att tillgå.
Oavsett om det är en akut remittering eller remiss för vidare utredning så sköter vi kontakten. Vi väljer alltid att remittera till den veterinärklinik eller djursjukhus som vi anser har bäst möjlighet att hjälpa dig och om du har preferenser kring vart du vill åka vidare så utgår vi från dem. För oss är det viktigaste alltid att djuren får den vård de behöver och vi värdesätter samarbete med alla veterinärkollegor ute i landet.
Nej, vi har inte tillgång till journaler skapade på andra veterinärkliniker. Men du kan alltid kontakta den kliniken du tidigare varit på med ditt djur, och be dem skicka över journalkopiorna till oss!
Vi har ingen information om vad ditt försäkringsbolag har för villkor för ersättning. Det behöver du själv ta reda på inför besöket, till exempel vad du har för självrisk, vilka typer av åtgärder som försäkringen omfattar etc. Vi hjälper gärna till med direktreglering mot försäkringsbolaget, om du har med dig försäkringsuppgifter vid besöket.

Det här är en fråga som vi ofta får, till exempel då vi konstaterar dålig munhälsa eller tumörer på gamla djur, vilket ofta kräver narkos vid åtgärd. Vårt svar är ja, man kan söva alltifrån mycket unga till mycket gamla djur!

Narkos innebär alltid en risk, men risken är statistiskt sett väldigt låg. Ökad ålder är en faktor som ökar risken vid narkos men ofta är narkosen en mindre risk jämfört med att avstå att till exempel sy ihop ett sår eller utföra tandvård på djuret. På äldre djur (över 8 år) tar vi dessutom alltid blodprov inför narkos för att kunna fånga upp tecken på sjukdom som gör att vi behöver anpassa narkosen.