Om oss

Karlshamn smådjursklinik öppnar den 1:a Juli 2024. Vi är en privatägd klinik som ägs av veterinär Emma Swedenås. Emma har lång erfarenhet inom djursjukvård och är även delägare i Ronneby veterinärklinik. Efter en tid i Ronneby upplevde Emma att även Karlshamn behövde en egen smådjursklinik och iden att starta en egen klinik föddes så småningom. Från tanke till handling kan vara en lång process och 2023 hittade Emma en passande lokal i Asarum. Efter noggrann planering och totalrenovering av Asarums gamla möbelbutik kunde Emma och hennes personal förverkliga drömmen om en veterinärklinik i Karlshamn!

Hos oss får du ett varmt, personligt och professionellt bemötande. Vi värdesätter tydlig kommunikation med djurägare för att säkerställa att du känner dig trygg vid varje besök. Vi har en transparent prissättning, vilket innebär att du alltid kan få prisuppgift inför eventuella behandlingar.

Vi erbjuder en professionell vård för ditt djur och tar emot hundar, katter och till viss del även kaniner, marsvin och hamstrar. Vi erbjuder omfattande sjuk- och friskvård, inklusive operationer, tandvård, utredningar, vaccinationer, besiktningar och avlivningar. Vår klinik erbjuder både avancerad diagnostik och enklare undersökningar, skräddarsydda efter dina och ditt djurs behov.

Vi har stor erfarenhet inom tandvård och behandlar allt från tandsten till kroniska sjukdomar som  (TR-tandresorbtion ( tidigare FORL), parodontit och stomatit. Alla våra tandpatienter undersöks med tandröntgen, och vi har vidareutbildade tandsköterskor med specialkunskap om munhälsa hos hund och katt.

Vi har god kunskap inom dermatologi och hjälper till med allergiutredningar och behandling av hudproblem och klåda hos hund och katt.

Flera av våra veterinärer har vidareutbildning inom ultraljudsdiagnostik. Detta gör att vi vid utredningar ofta kan ställa rätt diagnos på plats, utan att behöva remittera vidare.

Då mer avancerad vård eller diagnostik ändå krävs ordnar vi med remiss till våra duktiga kollegor ute i landet. Vi följer gärna upp då du varit hos remissinstans och du kan fortsätta med återbesök och eftervård hos oss.

  • Vi har akutmottagning alla vardagar, under klinikens öppettider.

  • Transparant prissättning där du alltid kan be om en prisuppgift inför eventuell åtgärd.

  • Erfaren, kunnig och omtänksam personal.

  • Modern tandavdelning och duktiga tandsköterskor och veterinärer.

  • Utbildning och kompetens inom allergiutredning och hudproblem, klåda och öronproblem hos hund och katt.

  • Operationsavdelning med gasnarkos, vi utför den mesta mjukdelskirurgi som inte kräver hospitalisering.

  • Röntgen och ultraljud, med bra bilddiagnostik kan vi utreda de flesta sjukdomssymptom.

  • Eget labb ger oss möjlighet att diagnosticera blodprover, ta cytologier och mycket mer.

Vanliga frågor

Vi har en transparant prissättning. Du kan alltid be om en prisuppgift från oss inför ditt besök.  I vissa fall är det dock innan besöket svårt att tala om vad ditt veterinärbesök kommer att kosta. Detta för att vi på telefon inte alltid kan förutsäga vad veterinären kommer att behöva göra vid besöket. När du träffat veterinären och hen har undersökt djuret kommer ni tillsammans att gå igenom olika alternativ för diagnostik eller behandling, och då får du ta ställning till vad det kostar.
Vi har en akutavgift på 750kr för alla våra akutbesök. Utöver det betalar du 20% av totalkostnaden i jourtillägg. Beroende på vilken typ av akutärende som är anledningen för besöket så kan priset för besöket variera mycket
Hos oss gäller betalning på plats i samband med besöket. Vi accepterar kort och Swish men är kontantfria. För dig som önskar att delbetala ditt besök går det att ansöka om lån hos Human finans, vilket vi kan hjälpa till med vid besöket. Om du direktreglerar besöket betalar du inget i anslutning till besöket, utan vi skickar hela summan till ditt försäkringsbolag. De gör sedan en bedömning av vilka kostnader som försäkringen går in och täcker, och då de betalat sin del skickar vi en faktura på resterande belopp.

Vid bokat besök för borttagning av tandsten hos oss ingår alltid en fullständig undersökning av munhåla och tänder. Vi röntgar och undersöker djuret under narkos innan vi med ultraljud avlägsnar tandsten. Priset för denna behandling ligger på 3500kr för hund och 3000kr för katt. Dock kan kostnad för till exempel blodprov inför narkos eller annat tillkomma i samband med tandvårdsbesöket, men detta får du information om i samband med att du bokar besöket. Efter bedömning av munhälsan, om det till exempel finns tänder som behöver dras ut, vet vi mer om vad priset för hela besöket kommer att bli. Det går alltså inte att ge en exakt prisuppgift för tandvård före tandröntgen och undersökning.

För dig som så önskar kan vi ringa upp och informera om vilka åtgärder vi anser nödvändiga, och vad priset kommer att bli, efter att vi röntgat och undersökt ditt djur, men innan vi börjat med åtgärden. Vi har satt ett tak på 17 000kr för tandvård, vilket innebär att kostnaderna för tandvård (exl. eventuella andra åtgärder i samband med besöket) aldrig kommer att överstiga 17 000kr.

Om vi konstaterar att vi saknar möjlighet att kunna utföra den diagnostik eller ge den vård som ditt djur behöver remitterar vi det vidare. Ibland behövs vård på djursjukhus eftersom vi stänger kl 17, och ibland krävs mer avancerad utrustning än vad vi har att tillgå.
Oavsett om det är en akut remittering eller remiss för vidare utredning så sköter vi kontakten. Vi väljer alltid att remittera till den veterinärklinik eller djursjukhus som vi anser har bäst möjlighet att hjälpa dig och om du har preferenser kring vart du vill åka vidare så utgår vi från dem. För oss är det viktigaste alltid att djuren får den vård de behöver och vi värdesätter samarbete med alla veterinärkollegor ute i landet.
Nej, vi har inte tillgång till journaler skapade på andra veterinärkliniker. Men du kan alltid kontakta den kliniken du tidigare varit på med ditt djur, och be dem skicka över journalkopiorna till oss!
Vi har ingen information om vad ditt försäkringsbolag har för villkor för ersättning. Det behöver du själv ta reda på inför besöket, till exempel vad du har för självrisk, vilka typer av åtgärder som försäkringen omfattar etc. Vi hjälper gärna till med direktreglering mot försäkringsbolaget, om du har med dig försäkringsuppgifter vid besöket.

Det här är en fråga som vi ofta får, till exempel då vi konstaterar dålig munhälsa eller tumörer på gamla djur, vilket ofta kräver narkos vid åtgärd. Vårt svar är ja, man kan söva alltifrån mycket unga till mycket gamla djur!

Narkos innebär alltid en risk, men risken är statistiskt sett väldigt låg. Ökad ålder är en faktor som ökar risken vid narkos men ofta är narkosen en mindre risk jämfört med att avstå att till exempel sy ihop ett sår eller utföra tandvård på djuret. På äldre djur (över 8 år) tar vi dessutom alltid blodprov inför narkos för att kunna fånga upp tecken på sjukdom som gör att vi behöver anpassa narkosen.

Undrar du över något?

Vi förstår att ibland kan saker förändras snabbt för de små vi älskar och därför så är du mer än välkommen att höra av till oss med dina frågor eller dunderingar