Inför ditt besök
Allmänt
Ta gärna med dig stamtavla, vaccinationsintyg och eventuellt försäkringsnummer vid besöket.
Ha ditt djur kopplat eller i bur. Anmäl dig i receptionen om det finns misstänkt smittorisk (diarré, klåda, hosta eller kräkningar) och låt djuret stanna i bilen så länge.Hör av dig så tidigt som möjligt om du inte har möjlighet att komma till ditt bokade besök. Vi tar ut en avgift för uteblivna besök som ej avbokats minst 24 timmar i förväg.
Försäkring/direktreglering
Vi kan direktreglera ditt veterinärbesök om du har en gällande försäkring. Då mailas fakturan för besöket till försäkringsbolaget. För detta tar vi en mindre avgift. Tänk på att de inte täcker normalkastrering (självvald kastrering utan medicinsk grund) eller tandstensborttagning om du inte har speciell försäkring för detta.
Human Finans
Genom Human Finans kan du bli berättigad till ett lån för ditt djurs behandling. Ansök och läs mer på humanfinans.se.
Vaccinering
Tänk på att ta med ditt vaccinationsintyg om du har ett sådant. Om djuret har ett pass är det passet som gäller. Vi vaccinerar bara friska djur.
Röntgen och ultraljud
Tänk på att djuret kan behöva komma fastande för vissa undersökningar eller med välfylld blåsa vid andra undersökningar. Rådfråga personalen inför ditt besök.
Sövning
Om ditt djur ska sövas bör det komma på fastande mage. (Observera att detta inte gäller kaniner och marsvin! De ska alltid ha tillgång till mat.) Vatten ska alltid vara tillgängligt för alla djur.
Operation
Då ditt djur kommer att sövas bör det komma på fastande mage och vara nyrastad. Normalt sett opererar vi på förmiddagen så djuret lämnas in till oss på morgonen och en preliminär hemgångstid bestäms. Alternativt ringer vi upp då ditt djur är redo att gå hem.
Provtagning
Beroende på vilken slags provtagning vi utför gäller olika saker för fasta och intag av mediciner. Rådfråga oss för att reda på vad som gäller för just ditt djur.
Vanliga frågor
Vid bokat besök för borttagning av tandsten hos oss ingår alltid en fullständig undersökning av munhåla och tänder. Vi röntgar och undersöker djuret under narkos innan vi med ultraljud avlägsnar tandsten. Priset för denna behandling ligger på 3500kr för hund och 3000kr för katt. Dock kan kostnad för till exempel blodprov inför narkos eller annat tillkomma i samband med tandvårdsbesöket, men detta får du information om i samband med att du bokar besöket. Efter bedömning av munhälsan, om det till exempel finns tänder som behöver dras ut, vet vi mer om vad priset för hela besöket kommer att bli. Det går alltså inte att ge en exakt prisuppgift för tandvård före tandröntgen och undersökning.
För dig som så önskar kan vi ringa upp och informera om vilka åtgärder vi anser nödvändiga, och vad priset kommer att bli, efter att vi röntgat och undersökt ditt djur, men innan vi börjat med åtgärden. Vi har satt ett tak på 17 000kr för tandvård, vilket innebär att kostnaderna för tandvård (exl. eventuella andra åtgärder i samband med besöket) aldrig kommer att överstiga 17 000kr.
Det här är en fråga som vi ofta får, till exempel då vi konstaterar dålig munhälsa eller tumörer på gamla djur, vilket ofta kräver narkos vid åtgärd. Vårt svar är ja, man kan söva alltifrån mycket unga till mycket gamla djur!
Narkos innebär alltid en risk, men risken är statistiskt sett väldigt låg. Ökad ålder är en faktor som ökar risken vid narkos men ofta är narkosen en mindre risk jämfört med att avstå att till exempel sy ihop ett sår eller utföra tandvård på djuret. På äldre djur (över 8 år) tar vi dessutom alltid blodprov inför narkos för att kunna fånga upp tecken på sjukdom som gör att vi behöver anpassa narkosen.
Undrar du över något?
Vi förstår att ibland kan saker förändras snabbt för de små vi älskar och därför så är du mer än välkommen att höra av till oss med dina frågor eller dunderingar